Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
600 g kuřecího masa, 2 střední cibule, 4 rajčata, 3 lžíce olivového oleje, šafrán, polovina citronu, sůl
Postup přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na čtverečky o velikosti 3x3 cm, které necháme přes noc odležet v misce s olivovým olejem, citronovou šťávou, nadrobno nakrájenou cibulí a solí. Druhý den marinované kuřecí maso navlečeme na špejle nebo špízové jehly, položíme na pekáč vymazaný olejem a případně podlijeme trochou vody. Rajčata nakrájíme na poloviny a přidáme ke kuřecímu kebabu. Kuřecí kebab pečeme v troubě při teplotě 200 °C po dobu 25 minut. Upečený kuřecí kebab podáváme s vařenou rýží, rajčaty, cibulí a bílým jogurtem rozmíchaným s nastrouhanou okurkou a trochou pepře a soli.
Další jídla:
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s vařeným bramborem.
Hlíva s těstovinami a mrkví.
Smažená kuřecí kapsa kterou namočíme v rozšlehaném vejci a strouhance.
Pečené kuře na moravance pečeme ve vyhřáté troubě.
Těstoviny se špenátem posypeme strouhaným sýrem.
Těstoviny s tuňákem podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.
Kuře na divoko podáváme s bramborovou kaší.
Plněná kuřecí kapsa přelitá gulášovou omáčkou.
Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou uvaříme dle návodu.
Kuře s olivami pokrájenými na plátky.
Slané tyčinky z listového těsta, mohou být i makové.
Kari směs s těstovinami
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí kebab.