Recepty > kuře > kuřecí jehla se zelenou paprikou a anglickou slaninou v alobalu
Potřebné suroviny:
600 g vykostěného kuřecího masa, sůl, pepř, 200 g anglické slaniny, 200 g zelené papriky, olej na alobal
Postup přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, můžeme je i slabě naklepat, osolíme, opepříme a můžeme dát do misky a krátce je nechat odležet. Anglickou slaninu krájíme na silnější plátky asi o průměru 30 x 30 mm. Papriky zbavíme semen a krájíme na 10 mm kolečka, která rozkrojíme. Všechny součásti rozdělíme na čtyři díly. Na kovovou jehlu nebo na špejli střídavě napichujeme připravené maso, kolem jehly mezi maso svineme papriku, přidáme anglickou slaninu. Čtverce alobalu potřeme olejem, připravené jehly dobře do alobalu zabalíme tak, aby šťáva během pečení z masa nevytékala, a maso vložíme do vyhřáté trouby péci. Pečeme asi 30 minut a podáváme s bramborovými přílohami nebo také jen s chlebem a zeleninovým salátem.
Další jídla:
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou přelijeme smetanou.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Kuřecí nudličky na žampionech podáváme s brambory.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Vepřové kotlety v alobalu
Recept na přípravu jídla kuřecí jehla se zelenou paprikou a anglickou slaninou v alobalu přináší na talíř svoji chuť.