Recepty

Recepty > kuře > kuřecí jehla s jablky a petrželkou v alobalu

Kuřecí jehla s jablky a petrželkou v alobalu

Potřebné suroviny:

600 g vykostěného kuřecího masa, sůl, citron, 4 jablka, petrželka, alobal, 40 g másla, jehla

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na větší kousky a slabě naklepeme. Vložíme do misky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi hodinu odležet. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme buď na kostky, nebo na výseče. Petrželku krájíme nadrobno. Všechny součásti předem rozdělíme na čtyři díly. Na špejli nebo na kovové jehle tukem potřené střídavě napichujeme kuřecí maso a jablka také pokapaná citronovou šťávou. Jehly vložíme na připravený plát alobalu a na povrchu vše ještě pokapeme rozpuštěným máslem. Alobal dobře uzavřeme tak, aby šťáva při pečení nevytékala. V dobře vyhřáté troubě upravujeme asi 30 minut. Po upečení vyjmeme z alobalu a podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory a kompotem nebo zeleninovým salátem.

Další jídla:
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou přelijeme smetanou.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Kuřecí nudličky na žampionech podáváme s brambory.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Vepřové kotlety v alobalu

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuřecí jehla s jablky a petrželkou v alobalu přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.