Recepty

Recepty > kuře > kuřecí jehla s jablky a křenem v alobalu

Kuřecí jehla s jablky a křenem v alobalu

Potřebné suroviny:

600 g vykostěného kuřecího masa, sůl, 100 g slaniny, 4 jablka, křen, jehla, alobal

Postup přípravy:

Kuřecí maso nakrájíme na silnější kousky, které můžeme lehce naklepat. Osolíme je a dáme krátce do misky odležet. Slaninu krájíme na silnější plátky čtvercového tvaru. Oloupaná jablka bez jaderníků krájíme na kostky. Křen pečlivě očistíme a nastrouháme. Na špejli nebo kovovou jehlu tukem potřenou pak napichujeme střídavě připravené maso, slaninu a kostky jablka. Všechny součásti předem rozdělíme na čtyři díly. Připravenou jehlu dáme na alobal, který můžeme potřít olejem, povrch posypeme křenem a alobal dobře uzavřeme tak, aby šťáva při pečení nevytékala. Vložíme do trouby a pečeme jen asi 30 minut, pak vyjmeme jehlu z alobalu a ihned podáváme s bramborovými přílohami.

Další jídla:
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou přelijeme smetanou.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Kuřecí nudličky na žampionech podáváme s brambory.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Vepřové kotlety v alobalu

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuřecí jehla s jablky a křenem v alobalu přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.