Recepty > kuře > kuřecí čtvrtky na bílém víně
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 100 ml bílého vína, 80 g oleje, 40 g másla, 1 velká cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, grilovací koření, 1 citron, sůl
Postup přípravy:
Kuře rozdělíme na čtvrtky, které osolíme, poprášíme grilovacím kořením a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli společně s rajčatovým protlakem a mírně podlijeme horkou vodou, případně vývarem z masa či kostí a pod pokličkou kuře podusíme doměkka. Občas se podíváme, zda potřebuje kuře obrátit a podlít. Před koncem zalijeme bílým vínem a zakapeme šťávou z citronu, na kuře poklademe plátky másla a ještě chvilku podusíme.
Další jídla:
Hovězí řízky naruby obalíme ve strouhance a poté ve vajíčku.
Kuře na kari podáváme s vařenou rýží.
Labužnický šašlik z telecích jater.
Kuřecí rizoto posypeme strouhaným sýrem.
Pečené kuře na bílém víně podáváme s bramborem.
Sojové mléko z bobů.
Kuřecí křídla v marinádě s omáčkami dvou barev ogrilujeme.
Hovězí guláš na červeném víně s feferonkou.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Jemné kokosové vánoční cukroví zdobíme polevou nebo čokoládou.
Marináda na kuřecí maso s kari.
Kuřecí čtvrtky v marinádě
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí čtvrtky na bílém víně.