Potřebné suroviny:
1 kuře, 1 sklenice leča, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, olej
Postup přípravy:
Kuře rozdělíme na 6-8 menších porcí, které osolíme a opepříme.
Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, vložíme kousky masa a ze všech stran orestujeme. Poté podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Přidáme lečo a dusíme, až je maso měkké. Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, chvíli povaříme, dochutíme a odstavíme.
Podáváme s rýží nebo haluškami.
Další jídla:
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Svíčková omáčka na smetaně podávaná s kynutým knedlíkem.
Zeleninové rizoto s kuřecím masem nabíráme naběračkou.
Baskické fazole s nakrájeným česnekem.
Kuře pečené na zelí a slanině dopečeme tak, aby mělo křupavou kůrčičku.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem dáme zapéct při 200 °C asi 30 minut.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuře se sýrovou omáčkou přelijeme.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Recept na baskické kuře
Recept na přípravu jídla kuře v leču přináší na talíř inspiraci.