Recepty > kuře > kuře v alobalu se žampiony a slaninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 čtvrtky kuřete, sůl, pepř, olej, máslo, cibule, 100 g žampionů, 2 natvrdo uvařená vejce, 200 g anglické slaniny, alobal
Postup přípravy:
Osolené a opepřené čtvrtky kuřete vložíme na plátek olejem potřeného alobalu.
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony a osmahneme. Směs přidáme na kuřecí čtvrtky, obložíme nakrájenými vejci, plátky slaniny a alobal uzavřeme. Vložíme do předem vyhřáté trouby, kde pečeme 40 - 50 minut. Poté alobal otevřeme a necháme 10 minut dojít.
Kuře v alobalu se žampiony a slaninou podáváme s rýží jako přílohou.
Další recepty:
palačinky plněné žampiony a kuřecím masem, kuře na paprice, boloňské špagety, indické kuřecí maso s jogurtem, nepálská kuřecí prsíčka, kuře v alobalu, ruský boršč, pečené kuře se zelím a brambory, kuřecí řízky v jogurtu, medová marináda, kuřecí stehýnka plněná mletým masem, kuřecí prsíčka s omáčkou z Nivy, čočka po indicku, kuře na medu
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.