Recepty

Recepty > kuře > kuře upravované na roštu

Kuře upravované na roštu

Potřebné suroviny:

1 kuře, sůl, pepř nebo paprika, 4 lžíce oleje na potírání

Postup přípravy:

Očištěné kuře, omyté a vysušené, potřeme solí a kořením, potřeme i olejem. Dáme do misky a necháme asi 1 hodinu odležet. Během odležení můžeme obrátit, aby olej pronikl stejnoměrně do masa. Teprve po odležení klademe porce kuřete na olejem potřený rozehřátý rošt a upravujeme tepelně. Během tepelné úpravy porce masa obracíme.

Další jídla:
Francouzská pórková polévka s kostičkami opražené housky.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Husí játra jako minutka s rýží.
Kuře na kari ochutíme solí.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Štika na rožni

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře upravované na roštu přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.