Recepty > indická kuchyně > kuře tikka masala
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kg kuřecíha masa, 1 lžička strouhaného zázvoru, 2 stroužky rozmačkaneho česneku, mletý koriandr, mletý kmín, chilli koření dle chuti, 3 lžíce bílého jogurtu, sůl, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce rajského protlaku, 1 cibule nakrájená na kostičky, 3 lžíce olivového oleje
Postup přípravy:
Koření smícháme v míse, přidáme jogurt, citronovou šťávu a rajský protlak.
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, vložíme do mísy s marinádou a necháme alespoň 3 hodiny odležet v lednici.
Zapékací misku potřeme olivovým olejem, na dno poklademe nakrájenou cibuli, přidáme marinované kuřeci maso, zapékací misku přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 200 °C, kde pečeme 25-30 minut.
Kuře tikka masala podáváme s rýží jako přílohou.
Další recepty:
kuřecí nudličky s banánem, zapékané kuřecí řízky s broskví, plněná kuřecí prsíčka, čína z kuřecího masa, kuře s nádivkou, kuřecí řízky v jogurtu, čočka po indicku, šťavnaté kuře, biftek z kuřecího masa, kuřecí čína na český způsob, citronové kuře, pomerančová kuřecí prsíčka, cuketa na kari, boloňské špagety
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.