Recepty > kuře > kuře s olivami
Potřebné suroviny:
4 kuřecí prsa, 100 g černých oliv, 200 ml drůbežího vývaru, 125 ml suchého sherry, 4 stroužky česneku, 10 lžic olivového oleje, 1 svazek tymiánu, hladká mouka, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, které opepříme, osolíme a obalíme v mouce. Obalené kuřecí nudličky osmažíme na rozpáleném oleji. Když jsou nudličky hotové, vyjmeme je z pánve a výpek promícháme s shery a vývarem. Česnek utřeme nebo prolisujeme a s lístky tymiánu přidáme do omáčky, kterou následně přibližně deset minut povaříme na mírném plameni. Černé olivy si pokrájíme na plátky a přidáme je do omáčky, kterou ještě krátce prohřejeme.
Další jídla:
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Dušené žampiony s bambusem ze zeleninového vývaru.
Olivy marinované v citronu a česneku.
Francouzské kuře s lilkem bazalkou a tymiánem.
Medová marináda na maso.
Mrkvová polévka z vývaru a mléka.
Pečená kachna s jablky a zelím na červeném víně.
Kuřecí maso se žampiony a šunkou.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Rybízové řezy necháme vychladit.
Kuřecí prsíčka na zelí pečeme v troubě.
Mrkvové kuře
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře s olivami.