Recepty > španělská kuchyně > olivy marinované v citronu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu pokrmu:
1 litr oliv, nejlépe různé druhy, 1 chilli paprička, 3-4 stroužky česneku, čerstvé snítky rozmarýny, olivový olej, šťáva z jednoho citronu
Postup přípravy:
Olivy necháme okapat v cedníku. Rozmarýnové větvičky smícháme s olivami, přidáme prolisovaný česnek a nakrájenou chilli papričku. Zalijeme olejem a šťávou z citronu a necháme nejméně 24 hodin odležet.
Další recepty:
paella de Almeria, madridské kotlety, španělská omeleta, barcelonský hrnec, játrová omáčka, španělský krůtí hrnec, kuře na paprice, ratatouille, španělská mísa, španělská česneková polévka, andaluská rýže
Recepty chutnají doma i u přátel.