Recepty > kuře > kuře s artyčoky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí prsíčka, sůl, pepř, 2 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, 2 nakrájené červené cibule, 2 lžíce citronové šťávy, 150 ml suchého bílého vína, 150 ml kuřecího vývaru, 400 g konzervovaných artyčoků
Postup přípravy:
Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a lžíci másla. Přidáme kuře a osmažíme z obou stran do zlatavé barvy. Poté kuře vyjmeme z pánve. Cibuli smícháme s citronovou šťávou a směs přidáme do pánve. Na mírném plameni smažíme 3-4 minuty. Vrátíme do pánve kuře, přidáme víno a vývar, uvedeme do varu, přikryjeme pánev pokličkou a na mírném plameni vaříme 15 minut. Vyjmeme kuře z pánve, šťávu přivedeme k varu a na prudkém plameni 5 minut povaříme, rozmixujeme mixerem, dosolíme a dopepříme podle chuťi. Artyčoky vyjmeme z nálevu, necháme krátce okapat a rozpůlíme. Poloviny artyčoků přidáme do omáčky a vaříme další dvě minuty. Omáčku přelijeme přes kuře a podáváme s vhodnou přílohou.
Další jídla:
babiččino kuře pečeme ve směsi, kuřecí směs v tortile obložená zeleninou, marináda na kuřecí maso z oleje a směsi koření, kuře na divoko ke kterému se podává bramborová kaše jako příloha, čínské nudle jsou v Číně národní jídlo, kuřecí řízky v jogurtu mají své gastronomické kouzlo, kuřecí směs s vajíčkem, boloňské špagety jsou mezinárodní jídlo, kuřecí maso se zelím podáváme s rýží jako vhodnou přílohou, kuře na medu, recept kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy drůbeže
Recept, podle kterého připravíte pokrm kuře s artyčoky.