Recepty > kuře > kuře na paprice s rajčetem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 2 cibule, polovina lžíce mleté sladké papriky, 1 rajče, 1 paprika, sůl, 250 ml zakysané smetany, vegeta
Postup přípravy:
Na rozehřátém oleji osmahneme dozlatova nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, naporcované kuře, které dusíme, aby pustilo šťávu, poté přidáme nadrobno nakrájené rajče a papriku a osolíme. Když kuře pustí šťávu, podlejeme je přibližně půl litrem vody vody a vaříme, než je měkké. Nakonec omáčku zahustíme moukou a přidáme zakysanou smetanu. Dochutíme vegetou.
Kuře na paprice podáváme s houskovými knedlíky nebo těstovinami.
Další jídla:
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Dušené žampiony s bambusem ze zeleninového vývaru.
Kuře na bílém víně s rajčaty podáváme s rýží.
Medová marináda na maso.
Vepřové kotlety na paprice ze všech stran osmahneme a povaříme.
Pečená kachna s jablky a zelím na červeném víně.
Kuřecí maso se žampiony a šunkou.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Rybízové řezy necháme vychladit.
Kuřecí prsíčka na zelí pečeme v troubě.
Olivy marinované v citronu a česneku.
Kuře s olivami
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře na paprice s rajčetem a zakysanou smetanou.