Recepty > kuře > kuře na paprice s omáčkou ze smetany
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, mletá sladká paprika, 60 g cibule, 50 g másla, 4 lžíce oleje, kelímek sladké smetany, kelímek zakysané smetany, mletý pepř
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme na 68 dílů, osolíme a obalíme v mleté sladké paprice. Na rozehřátém másle osmažíme dozlatova nadrobno pokrájenou cibuli. Na rozpáleném oleji ze všech stran zprudka osmažíme jednotlivé díly kuřete. Poté díly kuřete přidáme k cibulce, zalijeme trochou teplé vody a dusíme 30 minut pod pokličkou. Poté vyjmeme maso a uschováme ho v teple. Šťávu zahustíme sladkou a kysanou smetanou, omáčku za stálého míchání 5 minut povaříme a poté ji propasírujeme sítkem na porce kuřete. Maso necháme v omáčce jen chvíli prohřát, už nevaříme. Kuře na paprice s omáčkou ze smetany podáváme s houskovým knedlíkem.
Další jídla:
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Kuřecí maso se žampiony a šunkou.
Smetanová koprová omáčka se žloutkem.
Kuře na bílém víně s rajčaty podáváme s rýží.
Medová marináda na maso.
Vepřové kotlety na paprice ze všech stran osmahneme a povaříme.
Pečená kachna s jablky a zelím na červeném víně.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Rybízové řezy necháme vychladit.
Kuřecí srdíčka na smetaně která osmahneme a deset minut povaříme.
Olivy marinované v citronu a česneku.
Kuře na paprice s rajčetem
Recept, podle kterého připravíme pokrm Kuře na paprice s omáčkou ze smetany.