Recepty > kuře > kuře na paprice s máslovými noky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 2 dcl smetany, 3 cibule, 1 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce mleté papriky, 4 dcl masového vývaru, bobkový list, nové koření
Na zahuštění: 150 g másla, 3 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř
Noky: 0,6 litru mléka, 40 g másla, 200 g krupice, 2 vejce, sůl, muškátový květ
Postup přípravy:
Nadrobno pokrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova, přidáme rajský protlak, mletou papriku, koření a zalijeme vývarem. Vložíme nasolené kuřecí čtvrtky a dusíme doměkka. Když je kuře měkké, přidáme jíšku, cca 20 minut provaříme a zjemníme smetanou.
Mléko ochutíme muškátem, solí a s máslem uvedeme do varu. Pomalu za míchání přisypáváme krupici. Těsto se nesmí lepit na stěny nádoby ani na vařečku. Poté necháme částečně zchladit, přidáme vejce a promícháme. Pomocí lžíce tvarujeme noky, které vkládáme do vařící osolené vody. Vaříme 3-5 minut dle velikosti noků.
Další jídla:
Vepřové kotlety na paprice podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa.
Kuře s nádivkou pečeme, až má nádivka zlatavý povrch.
Svíčková omáčka na smetaně - maso prošpikujeme, osolíme, posypeme nakrájenou cibulí...
Kuřecí nudličky s rýží naložíme a druhý den usmažíme na oleji.
Máslové noky do polévky vkládáme do vroucí polévky.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme podle návodu na balení.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Kuřecí stehna na zelí opečeme do křupava.
Kuřecí maso na paprice a smetaně v Papinově tlakovém hrnci ochutíme citronem.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Drůbeží játrová paštika přelitá lžící roztopeného másla.
Slepice na paprice
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm kuře na paprice s máslovými noky.