Recepty > kuře > kuře na medu, česneku a zázvoru
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře
Marináda: 50 g strouhaného čerstvého zázvoru, 60 g medu, 1/2 citronu (šťáva), 2 lžíce javorového sirupu, 2 lžíce sojové omáčky, 4 stroužky česneku, 2 chilli papričky, sůl, 3 lžíce olivového oleje
Postup přípravy:
V misce vytvoříme marinádu smícháním všech uvedených surovin.
Kuře u páteře rozkrojíme a zploštíme. U prsou a stehen opatrně oddělíme kůži od masa a pod kůži vetřeme marinádu. Poté celé kuře nožem propícháme a potřeme marinádou i na povrchu. Vložíme do lednice, kde necháme kuře alespoň 2 hodiny marinovat. Do pekáče nalijeme trochu vody, vložíme rošt, na který položíme marinované kuře a pečeme přibližně 1 hodinu ve vyhřáté troubě. V průběhu pečení kuře potíráme zbylou marinádou, případně výpekem z pekáče.
Podáváme s rýží.
Další recepty:
kuře po orientálsku, zapékané kuřecí řízky s broskví, čína z kuřecího masa, kuře na paprice, kuřecí řízky v jogurtu, kuřecí stehna na paprikách, kuře na paprice se smetanou, kuřecí čína na český způsob, kuře na medu, pomerančová kuřecí prsíčka, kuřecí stehna na zelenině, boloňské špagety, plněná kuřecí prsíčka, biftek z kuřecího masa
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.