Recepty > kuře > kuře na kari se zeleninou
Potřebné suroviny:
500g kuřecího masa, olej, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 1 balíček mražené zeleninové směsi (brokolice, mrkev, hrášek, kukuřice), 1 lžička kari koření, sůl, 1 šlehačka
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, až maso pustí šťávu, přidáme prolisovaný česnek, kari koření, zeleninu, trochu podlijeme, osolíme a dusíme doměkka. Poté zalijeme šlehačkou a necháme chvilku povařit.
Podáváme s brambory, noky, rýží nebo knedlíky.
Další jídla:
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem dáme zapéct při 200 °C asi 30 minut.
Kuře se sýrovou omáčkou přelijeme.
Hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Cuketa na kari připravená na pánvi wok.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Kuře pečené na zelí a slanině dopečeme tak, aby mělo křupavou kůrčičku.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Svíčková omáčka na smetaně podávaná s kynutým knedlíkem.
Zeleninové rizoto s kuřecím masem nabíráme naběračkou.
Baskické fazole s nakrájeným česnekem.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře pečené na kari
Recept na přípravu jídla kuře na kari se zeleninou přináší na talíř inspiraci.