Recepty > kuře > kuře na kari s pórkem
Potřebné suroviny:
600g kuřecího masa, 50g solamylu, 1 pórek, 1 dl kuřecího vývaru - nebo voda a kousek bujónu, 1 lžička kari koření, olej, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme mletým pepřem, přidáme solamyl, promícháme a necháme uležet v lednici nejméně 2 hodiny.
Pórek očistíme a světlou část nakrájíme na tenká kolečka.
Poté maso za stálého míchání osmahneme na rozpáleném oleji, když maso zbělá, přidáme pórek, kari koření, podlijeme vývarem a chvilku podusíme.
Podáváme s rýží.
Další jídla:
Hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Cuketa na kari připravená na pánvi wok.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Kuře pečené na zelí a slanině dopečeme tak, aby mělo křupavou kůrčičku.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Svíčková omáčka na smetaně podávaná s kynutým knedlíkem.
Zeleninové rizoto s kuřecím masem nabíráme naběračkou.
Baskické fazole s nakrájeným česnekem.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem dáme zapéct při 200 °C asi 30 minut.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře se sýrovou omáčkou přelijeme.
Kuře pečené na kari
Recept na přípravu jídla kuře na kari s pórkem přináší na talíř inspiraci.