Recepty > kuře > kuře na cibuli
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, 1,5 kg cibule
Marináda: 2-3 dcl oleje, sladká mletá paprika, hořčice, koření (pepř, nebo podle chuti), 5 prolisovaných stroužků česneku
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme a osolíme. Jednotlivé porce kuřete vložíme do marinády, kterou vytvoříme smícháním výše uvedených ingrediencí a vložíme do lednice, kde kuře necháme do druhého dne marinovat.
Cibuli nakrájíme na proužky, poklademe na dno pekáče, přidáme porce kuřecího masa, zalijeme marinádou a přilijeme vodu tak, aby bylo maso ponořené. Přikryjeme víkem a pečeme přibližně 1 hodinu, poté víko odstraníme a ještě chvíli dopečeme, aby vznikla na povrchu kuřete křupavá kůrčička.
Podáváme s bramborovým knedlíkem. Při podávání používáme cibuli jako přílohu společně se zelím.Další recepty:
kuřecí katův šleh, pečené kuře se zelím a brambory, kuřecí játra s jablky a pórkem, zabalené kuře, játra na cibulce, obalované kuřecí kousky na paprice, kuře na paprice, kuřecí maso se žampiony, bramborový guláš, kuřecí řízky v jogurtu, kuřecí kostky na čínský způsob, pečené kuře po staročesku, burgundské hovězí kostky, kuře na kari
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.