Recepty

Recepty > kuře > kuře dušené v pikantním zeleninovém salátu v tlakovém hrnci

Kuře dušené v pikantním zeleninovém salátu v tlakovém hrnci

Potřebné suroviny:

1 kuře, sůl, pepř, kari koření, hladká mouka na obalení, tuk na opečení, 2 větší cibule, 250 g rajčat, svazek petrželky, sojová omáčka, 1/2 kostky slepičího bujonu, 2 dl vody

Postup přípravy:

Očištěné kuře rozdělíme na čtyři porce. Potřeme je solí a paprikou a pak teprve obalíme v hladké mouce. Po všech stranách ho opečeme na rozehřátém tuku Iva přímo v tlakovém hrnci. Pak přidáme máslo a všechny porce překryjeme odkapanou zeleninou. Hrnec uzavřeme a kuře upravujeme asi 20 minut. Hotové kuře podáváme s brambory nebo s rýží.

Další jídla:
Kuře na paprice se smetanou a kompotem jako přílohou.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Kuřecí maso na celeru zahustíme trochou hladké mouky.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Pečené kuře na žampionech přelijeme omáčkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuře dušené na houbách na italský způsob

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře dušené v pikantním zeleninovém salátu v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.