Recepty > kuře > kuře dušené s rajčaty a sojovou omáčkou v tlakovém hrnci
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, pepř, kari koření, hladká mouka na obalení, tuk na opečení, 2 větší cibule, 250 g rajčat, svazek petrželky, sojová omáčka, 1/2 kostky slepičího bujonu, 2 dl vody
Postup přípravy:
Očištěné kuře rozdělíme na čtyři porce, osolíme, opepříme, potřeme kari kořením a nakonec obalíme v hladké mouce. Do tlakového hrnce dáme tuk, který necháme rozehřát, krátce na něm opečeme připravené porce kuřete, pak je vyjmeme a na tuku ještě necháme zpěnit oloupanou a nakrájenou cibuli. Na ni pak vložíme předem opečené maso, přidáme i spařená a oloupaná, na menší kousky nakrájená rajčata, bujon, vše pokapeme ještě sojovou omáčkou a navrch vložíme svazek petrželky, zalijeme vodou. Upravujeme 15 20 minut, hrnec pak necháme vychladnout nebo ho ochladíme, víko sejmeme. Vyjmeme snítku petrželky a porce kuřete můžeme pak již podávat bez cezení omáčky.
Další jídla:
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Kuřecí maso na celeru zahustíme trochou hladké mouky.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuře na paprice se smetanou a kompotem jako přílohou.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Pečené kuře na žampionech přelijeme omáčkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice na paprice s těstovinami.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Kuře dušené na houbách na italský způsob
Recept na přípravu jídla kuře dušené s rajčaty a sojovou omáčkou v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.