Recepty > kuře > kuře dušené na zelenině a smetaně v tlakovém hrnci
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 1 větší cibule, 1/8 středně velkého celeru, 1 větší mrkev, 1/4 l smetany 12 %, 1 lžíce mouky, citron
Postup přípravy:
Očištěné kuře rozdělíme na čtyři porce. Osolíme je a opepříme po obou stranách. Přímo v tlakovém hrnci zpěníme na oleji oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli, hned na ni přidáme dobře očištěný a nastrouhaný celer i mrkev a krátce osmažíme. Na tento základ teprve přidáme připravené kuře a kousek celerové natě. Podlijeme tak, aby kuře bylo vodou přikryté. Dobře uzavřeme a upravujeme asi 20 minut. Pak hrnec buď necháme zchladnout, nebo ochladíme pod tekoucí vodou, poklici sejmeme, hrnec otevřeme. Je-li maso měkké, vyjmeme je a základ zalijeme smetanou rozšlehanou s moukou. Dobře alespoň 10 minut povaříme, podle chuti dosolíme a maso vrátíme zpátky do omáčky prohřát. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Další jídla:
Kuře na paprice se smetanou a kompotem jako přílohou.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice na paprice s těstovinami.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Kuřecí maso na celeru zahustíme trochou hladké mouky.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuře dušené na houbách na italský způsob
Recept na přípravu jídla kuře dušené na zelenině a smetaně v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.