Recepty > kuře > kuře dušené na zelenině se sušenými houbami v tlakovém hrnci
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, pepř, paprika, 1 lžíce sušených hub, 80 g slaniny, 1 středně velká cibule, 1/4 celeru, 1 větší mrkev, 1/4 květáku, 1/8 kapusty
Postup přípravy:
Sušené houby rozdrtíme na menší kousky a namočíme je do studené vody. Očištěné kuře osolíme a opepříme. Na rozškvařené slanině zpěníme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme na ni pečlivě očištěný, jemně nastrouhaný celer a mrkev a trochu osmažíme. Pak na tento základ vložíme připravené porce kuřete, doplníme omytým, na menší růžice rozděleným květákem, očištěnou kapustou nakrájenou na nudličky a namočenými houbami. Na povrchu ještě zeleninu i houby trochu osolíme a posypeme malým množstvím sladké papriky. Zalijeme asi čtvrt litrem vody, víko uzavřeme a maso upravujeme 20 minut. Poté hrnec buď ochladíme nebo necháme vychladnout, víko sejmeme a kuře se šťávou podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Další jídla:
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuře na paprice se smetanou a kompotem jako přílohou.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice na paprice s těstovinami.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Kuřecí maso na celeru zahustíme trochou hladké mouky.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Kuře dušené na houbách na italský způsob
Recept na přípravu jídla kuře dušené na zelenině se sušenými houbami v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.