Recepty

Recepty > kuře > kuře dušené na žampionech v tlakovém hrnci

Kuře dušené na žampionech v tlakovém hrnci

Potřebné suroviny:

1 kuře, sůl, pepř, 80 g Hery nebo másla, 1 větší cibule, 250 g žampionů

Postup přípravy:

Očištěné kuře rozdělíme na čtyři porce. Osolíme je a opepříme. Do tlakového hrnce dáme tuk a zpěníme na něm oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli. Vložíme na ni připravené porce kuřete a pokryjeme je očištěnými a na tenké plátky nakrájenými žampiony. Zalijeme více než čtvrtlitrem vody, hrnec uzavřeme a kuře upravujeme nejméně 15-20 minut. Po této době buď hrnec necháme vychladnout nebo jej ochladíme, víko sejmeme a kuře podáváme s rýží nebo s brambory.

Další jídla:
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuře na paprice se smetanou a kompotem jako přílohou.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Pečené kuře na žampionech přelijeme omáčkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice na paprice s těstovinami.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Kuřecí maso na celeru zahustíme trochou hladké mouky.
Kuře dušené na houbách na italský způsob

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře dušené na žampionech v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.