Recepty > kuře > kuře dušené na slanině a česneku v tlakovém hrnci
Potřebné suroviny:
1 kuře, 100 g slaniny, sůl, 6 stroužků česneku, 1,5 dl vody
Postup přípravy:
Očištěné kuře rozdělíme na čtyři porce. Potřeme uvnitř i zevně česnekem rozetřeným se solí. V tlakovém hrnci rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, vložíme na ni připravené porce kuřete, po obou stranách opečeme, podlijeme asi 1,5 dl vody, hrnec uzavřeme a asi 20 minut na mírném ohni upravujeme. Pak buď necháme hrnec vychladnout, nebo vypustíme páru, případně hrnec ochladíme a teprve potom sejmeme víko, otevřeme a kuře je hotové. Podáváme s opečenými brambory, zeleninovým salátem nebo i s rýží.
Další jídla:
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře na paprice se smetanou a kompotem jako přílohou.
Slepice na paprice s těstovinami.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Kuřecí maso na celeru zahustíme trochou hladké mouky.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuře dušené na houbách na italský způsob
Recept na přípravu jídla kuře dušené na slanině a česneku v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.