Recepty > kuře > kuře dušené na paprikách a rajčatech se smetanou v tlakovém hrnci
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, tymián, 4 zelené papriky, 500 g vyzrálých rajčat, 50 g Hery nebo másla, 2 větší cibule, 1 dl vody, 1/4 smetany 12 %
Postup přípravy:
Očištěné kuře rozdělíme na jednotlivé porce, osolíme a potřeme tlučeným tymiánem. Na rozehřátém tuku necháme zpěnit oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, pak na ni vložíme na nudličky nakrájené papriky bez semen, přidáme maso a ještě pokryjeme spařenými a oloupanými, na čtvrtky nakrájenými rajčaty. Také na povrchu trochu osolíme a zalijeme nejdříve vodou a potom ještě smetanou. Takový hrnec uzavřeme a maso upravujeme asi 20 minut. Pak hrnec buď ochladíme, nebo necháme vychladnout, víko sejmeme a šťávu můžeme prolisovat nebo podávat neprocezenou s rýží nebo brambory.
Další jídla:
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na paprice se smetanou a kompotem jako přílohou.
Slepice na paprice s těstovinami.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Kuřecí maso na celeru zahustíme trochou hladké mouky.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Kuře dušené na houbách na italský způsob
Recept na přípravu jídla kuře dušené na paprikách a rajčatech se smetanou v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.