Recepty

Recepty > kuře > kuře dušené na cibuli s uzeným bůčkem v tlakovém hrnci

Kuře dušené na cibuli s uzeným bůčkem v tlakovém hrnci

Potřebné suroviny:

1 kuře, sůl, 200 g uzeného bůčku, 4 větší cibule, 2 dl vody

Postup přípravy:

Očištěné kuře rozdělíme na čtyři porce, které osolíme. Bůček nakrájíme na plátky, vložíme do tlakového hrnce a rozškvaříme. Hned také přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, jen krátce ji osmažíme, spíše necháme jen zpěnit a přidáme připravené porce kuřete. Zalijeme vodou jen tolik, aby kuře bylo potopené, hrnec dobře uzavřeme a kuře upravujeme podle velikosti asi 20 minut. Hrnec ochladíme nebo páru vypustíme a hotové kuře podáváme s brambory.

Další jídla:
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na estragonu nakonec krátce povaříme.
Slepice na paprice s těstovinami.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuřecí maso na celeru zahustíme trochou hladké mouky.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Kuře dušené na houbách na italský způsob

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře dušené na cibuli s uzeným bůčkem v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.