Recepty > polévky > kulajda z hlívy
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g hlívy ústřičné, 5 brambor, 2 vejce, 500 ml kysané smetany, 2 lžíce octa, 1 lžíce hladké mouky, 5 kuliček pepře, 2 bobkové listy, špetka soli, špetka pepře
Recept na přípravu:
Nakrájenou hlívu a brambory uvaříme spolu s kořením v litru slané vody. Když hlíva změkne, zahustíme záklechtkou připravenou ze smetany a mouky, přidáme ocet s vejci a na závěr, když vejce ztuhnou, kulajdu odstavíme.
Další recepty:
Polévka kulajda s koprem a octem.
Rajčatová česnečka s prolisovaným česnekem.
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky nakrájená vejce.
Mexická fazolová polévka vaříme do úplného změknutí masa.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Fazolačka na kyselo dochucená octem.
Houbová kulajda s litrem mléka.
Silná česnečka s vajíčkem a nastrouhaným sýrem.
Cuketová polévka se smetanou posypeme ji osmaženou houskou.
Fazolačka z červených fazolí do které přilijeme smetanu.
Cuketová polévka se sýrem který vaříme, až se zcela roztaví.
Fazolačka se zelím
Ochutnejte recept kulajda z hlívy.