Recepty

Recepty > polévky > kulajda z hlívy

Kulajda z hlívy recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g hlívy ústřičné, 5 brambor, 2 vejce, 500 ml kysané smetany, 2 lžíce octa, 1 lžíce hladké mouky, 5 kuliček pepře, 2 bobkové listy, špetka soli, špetka pepře

Recept na přípravu:

Nakrájenou hlívu a brambory uvaříme spolu s kořením v litru slané vody. Když hlíva změkne, zahustíme záklechtkou připravenou ze smetany a mouky, přidáme ocet s vejci a na závěr, když vejce ztuhnou, kulajdu odstavíme.

Další recepty:
Polévka kulajda s koprem a octem.
Rajčatová česnečka s prolisovaným česnekem.
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky nakrájená vejce.
Mexická fazolová polévka vaříme do úplného změknutí masa.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Fazolačka na kyselo dochucená octem.
Houbová kulajda s litrem mléka.
Silná česnečka s vajíčkem a nastrouhaným sýrem.
Cuketová polévka se smetanou posypeme ji osmaženou houskou.
Fazolačka z červených fazolí do které přilijeme smetanu.
Cuketová polévka se sýrem který vaříme, až se zcela roztaví.
Fazolačka se zelím

Recepty
Motto

Ochutnejte recept kulajda z hlívy.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.