Recepty > polévky > kulajda s koprem a houbami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
hladká mouka, 2 bobkové listy, 2 lžíce octa, 1 hrnek kysané smetany, 4 vejce, hrst čerstvých hub, 6 brambor, sekaný kopr, kmín, nové koření
Recept na přípravu:
Syrové oloupané brambory nakrájíme na kostičky a s na kousky nakrájenými houbami povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali koření - kmín, nové koření, pepř, bobkový list. Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, promícháme a krátce povaříme. Kulajdu podle chuti osolíme, ochutíme octem a přidáme nasekaný kopr. Vklepneme čerstvá vejce a zlehka je upustíme do polévky. Tři minuty mírným varem povaříme, poté vypneme plotnu a 5 minut necháme vejce dojít bez važení. Žloutky vajec musí být při podávání poloměkké.
Kulajdu podáváme s pečivem.
Další recepty:
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Ruský boršč do kterého přidáme lžíci zakysané smetany.
Jednoduchá rajská polévka dochucená cukrem a citronovou šťávou.
Houbová kulajda do které zašleháme vejce.
Jednoduchá špenátová polévka kterou ochutíme rozetřeným česnekem.
Kuřecí řízky v jogurtu usmažíme.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Pórková polévka s taveným sýrem vařená na mírném ohni.
Francouzská bramboračka do které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Kulajda s koprem a vejci
Ochutnejte recept kulajda s koprem a houbami.