Recepty > polévky > kulajda s houbami, koprem a zastřeným vejcem
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g oloupaných brambor, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 4 vejce, 250 ml smetany, čestvý kopr, kmín, ocet, sůl, 1 litr vody
Recept na přípravu:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, za neustálého prošlehávání metlou ji zalijeme vývarem, rozšleháme a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme alespoň 30 minut. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, sůl, kmín a za občasného míchání pokračujeme ve vaření. Když brambory změknou, přilijeme smetanu, přidáme jemně usekaný čerstvý kopr, ocet a přisolíme. Na talíře vložíme ztracené vejce, přelijeme polévkou a podáváme.
Další recepty:
Hříbky na smetaně podusíme.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Polévka z quinoa z vývaru.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Kapustová polévka s houbami a černým chlebem.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Kuřecí vývar s noky které připravíme z krupičky.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Koprová kulajda s na kousky pokrájenými vejci.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Tradiční kulajda
Ochutnejte recept kulajda s houbami, koprem a zastřeným vejcem.