Recepty > polévky > kulajda s houbami a koprem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
sůl, mletý pepř, kmín, kopr, 4 vejce, 50 g hladké mouky, 250 ml smetany, 100 g hub, 300 g brambor, 1 litr vody, ocet
Recept na přípravu:
Do většího hrnce nalijeme litr vody, přihodíme oloupané brambory nakrájené na kostičky, houby a kmín, uvedeme do varu a vaříme. Krátce před tím, než jsou brambory uvařené, zahustíme polévku moukou rozmíchanou se smetanou a necháme ještě 10 minut povařit. Poté přidáme jemně nasekaný kopr, polévku dochutíme solí, pepřem a octem, rozklepneme do ní vejce a promícháme.
Další recepty:
Originální italský recept na Minestrone posypanou sýrem.
Kachní polévka recept na přípravu.
Polévka kulajda na kterou použijeme dvě hrsti sušených houb.
Gulášová polévka z mletého masa s brambory.
Koprová kulajda s bramborem.
Fazolová polévka od babičky do které přidáme vlasové nudle.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Bramboračka s houbami a pokrájenou kořenovou zeleninou.
Houbová kulajda s brambory.
Rychlá česnečka doplníme osmaženými kostičkami housky.
Bílá polévka z králíka
Ochutnejte recept kulajda s houbami a koprem.