Recepty > kuře > krůtí stehno po provensálsku
Potřebné suroviny:
2 krůtí stehna, brambory se slupkou nakrájené na měsíčky podle počtu strávníků, 1 velkou palici česneku (napříč překrojenou), 100 ml bílého vína, 100 ml drůbežího vývaru, provensálské koření, 1 citron, kmín, sůl, kuličky pepře
Postup přípravy:
Krůtí stehna osolte, okmínujte a přidejte kuličky pepře. Vložte do pekáče a všude kolem stehen rozložte neoškrábané, omyté a na měsíčky pokrájené brambory. Brambory také osolte a poté vše posypte provensálským kořením. Sypu jej jak na maso, tak i trochu na brambory. Přidejte překrojený česnek, vlijte víno i vývar, překryjte alobalem či poklopem a vložte do trouby předehřáté na cca 200 °C, pokud máte horkovzdušnou, na 180 °C. Zhruba v polovině doby pečení přilijte šťávu z poloviny citronu, dále stehna i brambory můžete v průběhu pečení přelévat vzniklou šťávou. Pokud chcete hodně citronovou chuť, překrojený citron můžete nechat péct spolu s masem. Doba pečení 1 - 1,5 hodiny.
Další jídla:
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme dozlatova.
Husí játra jako minutka s rýží.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s rýží.
Krůtí maso na kari
Recept na přípravu jídla krůtí stehno po provensálsku přináší na talíř svoji chuť.