Recepty

Recepty > kuře > krůtí stehno na majoránce

Krůtí stehno na majoránce

Potřebné suroviny:

krůtí stehno, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 rajčata, 1 paprikový lusk, šťáva z poloviny citronu, máslo, majoránka, zeleninový vývar, sůl

Postup přípravy:

Krůtí stehno omyjeme, osušíme, potřeme rozpuštěným máslem, osolíme, posypeme ze všech stran majoránkou, zakapeme šťávou z citronu a pak ho necháme odpočinout (alespoň 2 hodiny, lépe do druhého dne). Do pekáče vložíme trochu másla, na něj položíme připravené stehno, převaříme zeleninovou kostku a část nalijeme na dno pekáčku a nakrájenou cibuli na proužky a česnek na plátky, přikryjeme a dáme péct. Rajčata i papriku nakrájíme na menší kousky a v polovině pečení je přidáme ke stehnu. Po celé délce pečení doléváme zeleninový vývar do vypotřebování a stehno několikrát otočíme, aby se opeklo ze všech stran, ke konci pečeme odkryté. Po upečení si dáme stehno stranou a do šťávy dáme trochu škrobu rozmíchaného v malém množství vody, převaříme a můžeme podávat.

Další jídla:
Krůtí plátky na smetaně podáváme s rýží.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme dozlatova.
Husí játra jako minutka s rýží.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Krůtí stehno po provensálsku

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla krůtí stehno na majoránce přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.