Potřebné suroviny:
1/2 krůtích prsou, cibule, olivový olej, 1/2 červené papriky, 2 rajčata, 1 litr vody, 2 lžíce jíšky tmavé, mořská sůl, 2 lžičky mleté papriky, 2 stroužky česneku, majoránka
Postup přípravy:
Polovinu krůtích prsíček nakrájíme na kousky. Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme cibulku, přidáme maso česnek nakrájený na kousíčky a osmahneme. Přidáme mletou papriku, papriku na krájenou na kostičky, rajčata na čtvrtky a sůl, podlijeme cca 1 litrem vody a vaříme do měkka. Po uvaření přidáme jíšku a majoránku. Podáváme s rýží.
Pokud máte rádi pálivé, můžete přidat feferonku.
Další jídla:
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme dozlatova.
Husí játra jako minutka s rýží.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Krůtí maso na kari
Recept na přípravu jídla krůtí guláš přináší na talíř svoji chuť.