Recepty > kuře > krůta na houbách
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
150 g sýru eidam, 250 g hub, 1/2 krůty, 150 g másla, 250 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky, mletý pepř, 50 g slaniny, sůl, 150 g šunky, vývar z drůbků
Postup přípravy:
Krůtu rozdělíme na porce, protkneme slaninou a na rozehřáté polovině másla za občasného podlévání osmažíme doměkka. Na druhé polovině másla podusíme nadrobno nakrájenou směs hub, přidáme na nudličky nakrájenou šunku a opečeme. Osolíme, opepříme, zasmahneme moukou a za stálého míchání zředíme mlékem a vývarem z drůbků a povaříme na hladkou hustou omáčku. Jednotlivé porce krůty poklademe do zapékací misky, posypeme sýrem, podlijeme žampionovou omáčkou a v troubě zapečeme, až omáčka začne hnědnout.
Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovým knedlíkem.
Další jídla:
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Vepřové kotlety na houbách na okraji na třech místech nařízneme.
Kuře na paprice podáváme s knedlíkem.
Polévka z hlávkového zelí doladěná smetanou.
Kuře s bramborovým knedlíkem a červené zelí pečeme v předem vyhřáté troubě.
Směs na bramboráky z vepřového masa a salámu.
Kuřecí maso pečené s hermelínem podáváme s celozrnným pečivem.
Kuřecí medailonky s plátky uzeného sýra.
Pečená kachna s jablky a zelím přikyselená octem.
Hovězí plátky na houbách a omáčkou, kterou podle chuti zahustíme.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem, kachní stehna.
Kuřecí maso na houbách
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo krůta na houbách.