Recepty > kuře > krokety z polotovaru na drůbeží sekanou
Potřebné suroviny:
300 g polotovaru na drůbeží sekanou, 2 vejce natvrdo vařená, 1 žemle, 5 lžic mléka, 100 g eidamu, sůl, pepř, hladká mouka na prkénko
Těstíčko: 1/8 l mléka, 100 g polohrubé mouky, 1 vejce, strouhanka, tuk na smažení
Postup přípravy:
Do misky dáme rozmražený polotovar, přidáme oloupané a nahrubo nakrájené vejce, nakrájenou a v mléce zvlhčenou žemli a nastrouhaný sýr. Doplníme solí a pepřem a promícháme. Pak pomocí mouky tvarujeme na prkénku krokety obdélníkového tvaru. Namáčíme je v těstíčku, které připravíme rozšleháním mléka, mouky a vejce a ještě obalujeme v prosáté strouhance. Smažíme po obou stranách v rozehřátém tuku a podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
Další jídla:
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Gulášová polévka z mletého masa s polévkovým kořením.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Husí játra jako minutka s rýží.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem z masové směsi.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Obrácené řízky ke kterým podáváme zeleninový salát.
Krůtí řízky
Recept na přípravu jídla krokety z polotovaru na drůbeží sekanou přináší na talíř svoji chuť.