Recepty > polévky > krémová polévka z růžičkové kapusty
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g růžičkové kapusty, 3/4 litru čiré polévky z kostky, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1-2 polévkové lžíce solamylu, 50 g anglické slaniny, sůl, bílý pepř, strouhaný muškátový oříšek, 2 plátky toastového chleba
Recept na přípravu:
Růžičkovou kapustu očistíme, opereme, vložíme do vroucí vody, ve které ji 20 minut vaříme. Z několika růžiček odloupneme vrchní lístky a odložíme si je stranou. Zbytek kapustiček rozšleháme v polévce na pyré. Přilijeme smetanu a přivedeme k varu. Solamyl rozmícháme v troše studené vody, polévku jím zahustíme a krátce povaříme. Ochutíme solí, pepřem a muškátem. Slaninu a toastový chléb nakrájíme na kostičky. Slaninu vypečeme dokřupava, přidáme kostičky chleba a krátce osmahneme. Polévku upravíme na talíře a posypeme kostičkami chleba a slaniny. Podáváme ozdobenou lístky kapustičky.
Další recepty:
Houbovka se smetanou a pečivem.
Tortellini se sýrem a houbami těstoviny přimícháme do omáčky.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky a vegetou pro dochucení.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Rajská omáčka s hovězím masem a vhodnou přílohou.
Italská rajčatová omáčka kterou zjemníme máslem.
Krémová zelňačka s pokrájenou petrželkou.
Římské kuře podáváme s těstovinami jako přílohou.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Jemná cibulačka je ochucena nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rajská polévka s těstovinami různého tvaru.
Krémová bramboračka s osmaženou bramborou.
Rajská polévka s rýží
Ochutnejte recept krémová polévka z růžičkové kapusty.