Recepty

Recepty > polévky > královská králičí polévka

Královská králičí polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g králičího předku i s krkem a hlavou, 150 g kostí, králičí játra, 2 cibule, 80 g žampiónů, 100 g kořenové zeleniny, 1 lžíce másla, 1 lžíce sádla, sůl, petrželka, bujónová kostka
Rýžové noky: 2 vejce, 1 lžíce hrubé mouky, 80 g vařené rýže, sůl, špetka prášku do pečiva, muškátotý oříšek, olej na smažení

Recept na přípravu:

Maso z králíka omyjeme, králičí hlavu rozřízneme a dáme spolu s masem a kostmi vařit do studené osolené vody. Průběžně sbíráme pěnu, aby vývar zůstal čirý, a podle potřeby doléváme studenou vodu. Jemně nakrájenou cibuli na sádle orestujeme, přidáme naškrábaná králičí játra a očištěná a na plátky nakrájené žampióny a společně osmažíme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle. Do procezeného vývaru dáme játra se žampióny, zeleninu a necháme na mírném ohni táhnout. Jako vložku dáváme do polévky nakrájené maso, rýžové noky a nasekanou petrželku. Rýžové noky: z bílků ušleháme tuhý sníh, který smícháme s prosátou moukou a trochou prášku do pečiva. Přidáme žloutky, vařenou rýži, sůl, muškátový oříšek a lehce promícháme. Z hmoty vytvoříme lžičkou noky, které smažíme v oleji. Smažené noky necháme na papírovém ubrousku okapat od přebytečného oleje.

Další recepty:
Kuřecí ragú podusíme 15 minut.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Nepečená kokosová roláda kterou přelijeme čokoládovou polevou.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Rybí polévka z kapra, hlavy.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Koprová kulajda

Recepty
Motto

Královská králičí polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.