Recepty > omáčky > králík v zelné omáčce
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
králík, 50 dkg kysaného zelí, 5 dkg slaniny, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1/4 l sladké smetany, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sádlo syrového sádla, kmín, mletý pepř, cukr, sůl
Jak připravit tento recept:
Naporcovaného králíka osolíme, opepříme a uložíme odležet do ledničky. Na rozpáleném sádle osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli a slaninu. Přidáme kmín, zalijeme trochou vody, promícháme a přidáme česnek utřený se solí. Přivedeme do varu, vložíme porce králíka, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Hotové měkké maso vyjmeme, uložíme do tepla a do vydušeného základu vložíme překrájené kysané zelí. Podle potřeby podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka, poté si smícháme smetanu s moukou, kterou zahustíme a zvolna provaříme za občasného promíchání alespoň 30 minut. Nakonec dochutíme solí a podle potřeby i cukrem.
Králíka v zelné omáčce podáváme s knedlíkem jako vhodnou přílohou.
Další recepty:
sýrová omáčka se zeleninou pro děti, sýrová omáčka s česnekem a těstoviny, kuřecí karbanátky, zapečené těstoviny s houbami, sýrem a rajčaty, bílá polévka s vajíčkem, kuře pečené na zelí, kuře na zázvoru se sýrovou omáčkou, kuřecí špíz bez jehly, zelná omáčka, gnocchi, zavařená rajčatová omáčka, zapečené houby s hermelínem, rajská omáčka, italská zeleninová polévka minestrone
Dobrou chuť vám přeje králík v zelné omáčce.