Recepty

Recepty > omáčky > králík na smetaně

Králík na smetaně recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 králík, 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 60 g slaniny, 1 větší cibule, 1 citron, 2 dcl smetany, kuličky nového koření, kuličky celého pepře, bobkový list, vlažná voda, tuk, sůl

Jak připravit tento recept:

Králíka opláchneme, osušíme utěrkou, prošpikujeme proužky slaniny a osolíme. V pekáči rozpustíme sádlo nebo nalijeme tuk na kterém orestujeme na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu spolu s na kostičky nakrájenou cibulkou. Orestovanou zeleninu mírně podlijeme vodou a vložíme, nejlépe naporcovaného, králíka, zeleninu osolíme, přidáme koření a přiklopené pečeme v troubě cca 60 minut, poté dalších 30 minut odkryté, občas maso obrátíme a podlijeme vlažnou vodou. Měkkého králíka vyjmeme a uložíme v teple. Z výpeku vyjmeme koření, zeleninu buďto propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme mixerem. Omáčku dle potřeby zředíme vodou, provaříme se smetanou, dochutíme citronovou šťávou, cukrem, popřípadě osolíme.

Podáváme s houskovým knedlíkem, zdobíme kolečkem citrónu, marmeládou či brusinkami a případně šlehačkou.

Další recepty:
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Rajská polévka z protlaku s drobnými těstovinami.
Bílá polévka z králíka kterou dochutíme na talíři lžicí octa.
Marinovaná vepřová kýta s hranolkami.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou zahustíme trochou hladké mouky.
Houbová polévka se smetanou kterou ozdobíme zelenou petrželí.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Jemná bramborová polévka do které přidáme kousek másla.
Domácí klobásy pečeme dočervena.
Kuře ala králík podáváme s bramborovým knedlíkem.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Vepřová kýta na zelenině s na různé způsoby upravenými brambory
Kuřecí svíčková s knedlíky.
Brusinková omáčka ke zvěřině

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje králík na smetaně a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.