Recepty > omáčky > králík na paprice
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
800 g králičího masa, 100 g slaniny, 1 cibule, 2 dl smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce mleté sladké papriky, špetka cukru, citron, pepř, sůl
Jak připravit tento recept:
Králíka rozdělíme na porce, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme zesklovatět a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Zpěníme, zaprášíme sladkou mletou paprikou, promícháme a vložíme porce králíka, které ze všech stran opečeme. Poté podlijeme vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme je, omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku, provaříme a procedíme přes husté síto. Podle chuti můžeme přidat trochu cukru a citronové šťávy. Maso vložíme do omáčky a prohřejeme. Králíka na paprice podáváme s knedlíkem.
Další recepty:
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuře na rajčatech a paprice před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Bílá polévka z králíka kterou dochutíme na talíři lžicí octa.
Marinovaná vepřová kýta s hranolkami.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou zahustíme trochou hladké mouky.
Houbová polévka se smetanou kterou ozdobíme zelenou petrželí.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Jemná bramborová polévka do které přidáme kousek másla.
Domácí klobásy pečeme dočervena.
Kuře ala králík podáváme s bramborovým knedlíkem.
Vepřová kýta na zelenině s na různé způsoby upravenými brambory
Kuře na paprice můžeme podávat s knedlíkem nebo s rýží.
Brusinková omáčka ke zvěřině
Dozvíte se zde, jak se připravuje králík na paprice a recept na přípravu.