Recepty > omáčky > koprovka s vejcem apetit
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
600 ml mléka, 300 ml vývaru, 200 ml smetany, 80 g másla, 4 vejce, 4 lžíce hladké mouky, 2 lžíce vody, 4 lžičky octa, svazek čerstvého kopru, cukr, sůl
Jak připravit tento recept:
V polovině množství studeného mléka rozšleháme mouku. Zbytek mléka přivedeme k varu, rozšlehanou mouku s mlékem do něj vlijeme a povaříme asi 20 minut, podle potřeby zředíme vývarem a pak přilijeme smetanu. Kopr omyjeme a posekáme nadrobno, svaříme ho s octem, vodou a máslem. Směs vlijeme do omáčky, dochutíme solí a cukrem, dobře prošleháme a již nevaříme. Vejce uvaříme natvrdo. Koprovku podáváme s houskovým knedlíkem a natvrdo uvařenými vejci, které jsme rozkrojili na poloviny.
Další recepty:
Jogurtové těsto na pizzu vložíme zapéct do trouby.
Fazolky na smetaně s hovězím masem pokrájeným na plátky.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Smetanová žampionová polévka se zelenou částí jarních cibulek.
Kuře na medu, česneku a zázvoru přelijeme výpekem z pekáče.
Koprovka ze sterilovaného kopru s kousky másla.
Králík na víně zjemníme ho kouskem másla.
Kuře na rajčatech a paprice před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Kolínka s vejcem, cibulkou a párky nebo šunkou.
Okurková omáčka s hovězím masem a knedlíky.
Cibulačka gute Apetit na německý způsob.
Koprovka bez masa dochucená octem.
Koprovka z mléka
Dozvíte se zde, jak se připravuje koprovka s vejcem a recept na přípravu.