Recepty > omáčky > koprovka pro dobrý apetit
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g hovězího předního bez kosti, olej, 40 g hladké mouky, 2 dl mléka, 1 dl smetany, citronová šťáva, cukr, nadrobno pokrájený kopr, sůl
Jak připravit tento recept:
Očištěné a opláchnuté hovězí maso vložíme do osolené vody se zeleninou a uvaříme. Na rozehřátém oleji osmahneme hladkou mouku a zalijeme ji mlékem. Vaříme za stálého míchání dohladka. Přilijeme smetanu, promícháme, dochutíme citronovou šťávou, cukrem a přidáme nadrobno pokrájený kopr. Maso nakrájíme na vhodné porce a vložíme do omáčky, aby se prohřálo.
Koprovku podáváme s uvařeným hovězím masem nakrájeným na plátky a houskovým knedlíkem nebo s vařenými brambory. Před podáváním koprovku zjemníme máslem.
Další recepty:
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Smetanová žampionová polévka se zelenou částí jarních cibulek.
Kuře na medu, česneku a zázvoru přelijeme výpekem z pekáče.
Koprovka ze sterilovaného kopru s kousky másla.
Králík na víně zjemníme ho kouskem másla.
Kuře na rajčatech a paprice před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Jogurtové těsto na pizzu vložíme zapéct do trouby.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Krabí polévka kterou ochutíme provensálským kořením.
Okurková omáčka s hovězím masem a knedlíky.
Cibulačka gute Apetit na německý způsob.
Koprovka bez masa dochucená octem.
Fazolky na smetaně s hovězím masem pokrájeným na plátky.
Koprovka z mléka
Dozvíte se zde, jak se připravuje koprovka pro dobrý apetit a recept na přípravu.