Recepty > polévky > kopřivová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g vršků mladých kopřiv, 40 g hladké mouky, 40 g másla, 2 dl mléka nebo smetany, 1 vejce, 40 g cibule, 1 rohlík, stroužek česneku, muškátový oříšek, sůl
Recept na přípravu:
Oprané kopřivy krátce povaříme v osolené vodě. Na části másle zpěníme cibuli a rozetřený česnek, přisypeme mouku a osmahneme. Vše zalijeme vývarem z kopřiv, dobře rozmícháme, osolíme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a povaříme. Potom přidáme drobně posekané kopřivy, polovinu mléka nebo smetany a necháme přejít varem. Do hotové polévky vmícháme zbylé mléko či smetanu s rozšlehaným vejcem. Už nevaříme. Žemli rozkrájíme na kostičky a osmažíme je na zbylém másle. Dáme do talířů a přelijeme polévkou.
Další recepty:
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Kokosová rýže je recept indické kuchyně.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Cuketová polévka se sýrem a utřeným česnekem.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Hrachová polévka ze sáčku do které přidáme na kousky pokrájenou uzeninu.
Gulášová polévka z hovězího masa do které můžeme přidat i prolisovaný česnek.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Kokosová kari omáčka se smetanou.
Ochutnejte recept kopřivová polévka.