Recepty > polévky > kopřivačka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 hrnky vody, 1 cibule, 3 lžíce oleje, 1 hrnek mladých lísků kopřivy, 4 lžíce rýže, plátek moravského uzeného nebo šunky, pažitka
Recept na přípravu:
Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém tuku, přisypeme propranou rýži, zamícháme a zalijeme vodou. Vaříme, až je rýže skoro měkká. Přisypeme drobně rozsekanou kopřivovou nať, na nudličky pokrájené uzené nebo šunku a vaříme ještě 5 minut. Před podáváním okořeníme sekanou pažitkou.
Další recepty:
Kokosová rýže je recept indické kuchyně.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Cuketová polévka se sýrem a utřeným česnekem.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Hrachová polévka ze sáčku do které přidáme na kousky pokrájenou uzeninu.
Gulášová polévka z hovězího masa do které můžeme přidat i prolisovaný česnek.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Kokosová kari omáčka se smetanou.
Ochutnejte recept kopřivačka.