Recepty > polévky > kohoutí zelňačka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg kysaného zelí, 300 g uzené klobásy, 100 g slaniny, 1 velká cibule, 300 ml kysané krémovité smetany, 1 lžíce mleté sladké papriky, 3 stroužky česneku, kopr, sůl
Recept na přípravu:
Kysané zelí překrájíme na menší kousky a dáme vařit s rozdrcenými česnekovými stroužky a špetkou soli. Máme-li dost láku ze zelí, dáme mu přednost před vodou. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, zpěníme na ní jemně nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a krátce zamícháme. Zalejeme mírně horkou vodou a přidáme k zelí. Když zelí změkne, přidáme do polévky uzenou klobásu nakrájenou na větší kousky a zahustíme ji kyselou smetanou rozmíchanou s moukou. Ještě krátce povaříme a polévku dochutíme.
Další recepty:
Hrachová polévka ze sáčku do které přidáme na kousky pokrájenou uzeninu.
Cuketová polévka se sýrem a utřeným česnekem.
Gulášová polévka z hovězího masa do které můžeme přidat i prolisovaný česnek.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná a povařená.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Hrachová polévka
Ochutnejte recept kohoutí zelňačka.