Recepty > polévky > kmínová polévka s vejci
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr vývaru z kostí (nebo z bujónové kostky), kousek celeru, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, drcený kmín, 1 vejce, pažitka
Recept na přípravu:
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Do vývaru přidáme drcený kmín, celer a jíšku. Provaříme, prolisujeme, osolíme a vmícháme rozšlehané vejce a pažitku.
Další recepty:
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Koprová kulajda ke které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Bramborový salát s fazolemi bílými.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Kroupová polévka s uzeným masem použijeme zvlášť uvařené kroupy.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Kmínová polévka s noky do níž přidáme čerstvé máslo.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Polévka z hlavy kapra k níž přidáme opražené kousky chleba.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Kulajda z hlívy s octem s vejci na závěr.
Polévka s vaječným kapáním
Kmínová polévka s vejci přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.