Recepty > omáčky > kedlubnová smetanová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 velký kedluben, 1 velká cibule, 1 litr masového nebo zeleninového vývaru, 1 dl smetany, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce octu, 1 lžíce cukru, 1 lžíce polohrubé mouky, dle chuti sůl nebo vegeta
Jak připravit tento recept:
Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozehřátém olivovém oleji. Kedluben nastrouháme nahrubo, přídáme na osmaženou cibulku, zalijeme masovým nebo zeleninovým vývarem a dusíme doměkka. Když je kedluben hotový, osolíme a přidáme cukr. V 1 dl smetany rozděláme mouku a vlijeme na kedlubny, krátce povaříme a nakonec ochutíme octem.
Další recepty:
Žloutková kolečka obalíme rozdrcenými ořechy.
Sýrová omáčka na těstoviny kterou povaříme do zhoustnutí.
Cuketa na kari mícháme, dokud mléko nezhoustne.
Kari rizoto z rýže.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Jemná bramborová polévka do níž přidáme kousek másla.
Smetanová křenová omáčka s knedlíkem.
Hovězí maso s křenem, smetanou, octem a kořením.
Zapečené brambory s vepřovým masem a houbami necháme zapékat, až se vytvoří kůrka.
Rajská omáčka z kečupu s vařeným nebo pečeným hovězím masem.
Kuřecí řízky v jogurtu usmažíme.
Kuřecí stehna v jogurtu upečeme.
Koprová omáčka se smetanou.
Kuřecí špízy se smetanovou omáčkou
Dozvíte se zde, jak se připravuje kedlubnová smetanová omáčka a recept na přípravu.