Recepty > polévky > kardinálská polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr silného hovězího vývaru, 700 g rajčat, polovina citronu, 150 ml bílého vína, 1 lžíce cukru, 1 lžička bramborové moučky, 100 ml vína madeira, 100 ml smetany ke šlehání, 1 bobkový list, trocha tymiánu, 2 kuličky nového koření, bílý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Na kousky nakrájená rajčata uvaříme doměkka v hovězím vývaru. Po chvilce přidáme koření, šťávu z poloviny citronu, kousek natenko seříznuté citronové kůry, bílé víno a pokračujeme ve vaření. Přidáme sůl, pepř, cukr. Polévku prolisujeme, zahustíme bramborovou moučkou rozmíchanou v madeiře a krátce povaříme. Podáváme v šálcích ozdobenou šlehačkou.
Další recepty:
Bílá polévka s vajíčkem které v talíři přelijeme.
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky...
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem si připravíme naslano.
Cibulačka kterou ozdobíme petrželkou.
Slepičí vývar s vajíčkem a rýží kterou uvaříme doměkka.
Květáková polévka - květák uvaříme doměkka...
Žampionový krém s mlékem nebo smetanou.
Hustá květáková polévka - do hrnce nastrouháme květák...
Palačinky podáváme naplněné libovolnou náplní.
Mascarpone krém je připraven z italského sýra.
Polévka z palačinek
Ochutnejte recept kardinálská polévka.