Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > karamelový dort

Recept - Karamelový dort

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

Korpus: 6 vajec, 160g krupicového cukru, 200g prosáté hladké mouky
Krém: 300ml mléka, 50g krupicového cukru, 1 sáček vanilkového pudinku, 250g změklého másla
Karamel: 100g krupicového cukru, 100ml smetany ke šlehání
Další suroviny: 100g moučkového cukru, několik kapek r. tresti
Posypání: kokos

Recept na přípravu:

Den předem si připravíme karamel. Cukr utavíme na karamel a vlijeme do něj hotovou svařenou smetanu. Krátce povaříme a necháme vychladnout.

Z vaječného bílku a cukru ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky a nakonec vmícháme mouku. Těsto vlijeme do připravené pečící formy vyložené pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C. Upečený korpus vyjmeme z formy a podélně rozkrojíme.

Z mléka, cukru a pudinku uvaříme krém, který mícháme do vychladnutí. Pak přidáme máslo, 1/2 karamelu a vyšleháme. Třemi čtvrtinami takto připraveného krému potřeme korpusy, které následně sesadíme k sobě a vložíme do lednice, kde necháme ztuhnout. Následně natřeme část krému na vrch i strany korpusu. Z cukru, 2 lžic horké vody, tresti a zbylého karamelu utřeme hladkou polevu, kterou rozeřeme na povrch dortu. Strany dortu obalíme strouhaným kokosem a nakonec zbylý krém nastříkáme pomocí cukrářského sáčku po obvodu dortu.

Další recepty:
tříbarevný jablečný koláč, koláč s tvarohem, jablka v županu, čokoládový dort, babiččina bramboračka, sypaný koláč s jablky, jablečný závin, tvarohové šátečky, cheesecake, dort Sacher, tvarohová žemlovka, žemlovka, babiččin moučník

Recepty
Karamelový dort

Dobrou chuť vám přeje recept na karamelový dort.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.